Iki nemokamo pristatymo liko €35.00
  • Lithuanian
  • English

Sausmedis, uogos ir iš jų daromos uogienės nauda

Sausmedis, uogos ir iš jų daromos uogienės nauda
Publikuota 2022-02-02 Skaitė 173

Sausmedis, tai populiarumo pagreitį įgaunantis augalas, ant kurio šakų bręsta į šilauoges panašios tamsiai mėlynos uogos. Šis krūmas Lietuvoje populiarėja dėl ant jo augančių uogų maistingumo ir ankstyvo derliaus lyginant su kitais vaiskrūmiais.

Saldžiai rūgšti uoga laikoma vaistine žaliava, kuri pastaraisiais metais tapo ypač populiari dėl savo savybių ir naudingųjų medžiagų. Šiose uogose gausu beta karotino, B3, folio rūgšties, magnio ir geležies, jodo (reikalingas geram skydliaukės funkcionalumui), vario (hemoglobino sintezei) ir silicio (kaulų tankumui).

Visos išvardintos medžiagos nepaneigiamai naudingos žmogaus sveikatai, kadangi jos padeda sustiprinti kraujagyslių kapiliarus ir pagerina jų elastingumą. Taip pat, reguliarus uogų vartojimas padeda valyti kraujagysles, stabilizuoja arterinį kraujo spaudimą.

Nepaisant uogų maistingumo, jas sunku ilgai išlaikyti šviežias, todėl iš jų gaminama saldi ir skani uogienė, kuri savo maistingumu nenusileidžia šviežioms uogoms.

Paragavus gali kilti klausimas, kodėl uogienė saldi jei pati uoga - ne? Atsakymas gana paprastas - verdant, uogos pačios išskiria sacharozę, kuri dalinai suteikia uogienei saldumo. Kita priežastis yra ta, kad į uogienė yra dedamas ir cukrus. Tačiau pastarojo dedama sąlyginai mažas kiekis.

Mūsų parduotuvėje gali įsigyti ir išbandyti sausmedžio uogienę.  Natūrali sausmedžio uogienė pagaminta iš sausmedžio uogų. Gaivi ir skani uogienė tiks prie arbatos, įvairių konditerinių gaminių, ledų ar ant grotelių iškeptos mėsos.

Verta paminėti, kad uogienėje yra 60% procentų sacharozės, arba kitaip paprasto cukraus, kurio gausu vaisiuose, uogose ir daržovėse.

Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink