Iki nemokamo pristatymo liko €35.00
  • Lithuanian
  • English

Morenginio pyrago receptas

Morenginio pyrago receptas
Publikuota 2021-09-01 Skaitė 536

Morenginio pyrago receptas

Jums reikės

Pagrindui:

  • kiaušinių baltymai 5
  • cukrus 200g
  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • sūris “mascarpone” 300g
  • sviestas 100g
  • cukraus pudra 100g
  • avietės, gervuogės 400/500g
  • kedrų riešutų dribsniai 100g

Paruošimo būdas:

  1. Baltymus plakti iki lengvų butų. Rekomenduoju pirmas tris minutes plakti ant pakankamai lėto greičio ir tik po to didinti.
  2. Tuomet įdėti žiubsnelį druskos ir vėl plakti minutę,dvi jau su padidintu greičiu.
  3. Tada nuolat plakant pamažu suberti cukrų ir plakti iki kol baltymai bus standūs.
  4. Tešlą paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tuomet apiberti kedrų riešutais ( juos galite įsigyti mūsų svetainėje).
  5. Orkaite įkaitiname iki 140 C laipsnių, ir kepame 20 min. Tuomet sumažiname temperatūrą iki 110C laipsnių ir kepame dar 30min.

Ruošiame įdara:

Sūrį mascarpone, sviestą ir cukraus pudrą išplakame iki standžios masės.

Pagamintą pagrindą reikia apversti ir nuimti kepimo popierių. Mano patarimas- jei matysite, kad kepimo popierius blogai nusiima, apipurkškite kepimo popieriu vandens dulksna, tuomet kepimo popierius lengvai nusiims. Po to  kai apversite pagrindą, tepame kremą per visą pagrindą, tuomet dedame avietes ir gervuoges ir apibarstome viską kedrų riešutų dribsniais.

Tuomet atsargiai vyniojame į ritinį.

Jis gali šiek tiek skilinėti, tas visiškai normalu. Kad geriau laikytų formą stingdamas, galima apvynioti folija ar maistine plėvele. Palikti bent trims-keturioms valandoms šaldytuve.

Skanaus!

P.S. Receptu pasidalino @Nataly_Therapy

Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink